Reviews

Hieronder vindt u enkele reacties van cliënten die ik heb bijgestaan. 

S.(19 jaar)

Ik heb dit jaar een traject gevolgd bij Maaike Wierda. Ik ging er heen om in mijn dagelijkse leven enkele dingen aan te passen die mij zouden helpen bij het behalen van bepaalde doelen die ik voor ogen had. Ik wilde graag meer energie in het dagelijkse leven zou kunnen krijgen en ook iets zou afvallen Maaike heeft mij hiervoor de benodigde handvaten/ begeleiding gegeven. Ze heeft het zo aangepakt dat ik niet alleen de veranderingen op korte duur zou volhouden maar ook in de long run. Ik hou mij nog steeds aan deze veranderingen en aanpassingen zonder dat het moeite kost of dat ik de motivatie verlies. Maaike pakt het erg slim aan, ze laat niet alleen weten wat er goed voor je is en wat je zou moeten doen maar denkt ook echt persoonlijk met je mee en hoe je het beste dingen in jouw leven, dus in de praktijk zou kunnen aanpassen zonder dat het te veel moeite kost. Maaike helpt dus erg goed om een weg te vinden die haalbaar is en waar je zelf ook blij mee bent. Ook legt ze goed uit waarom iets werkt en wat het met je lichaam doet. We weten wat gezond is maar Maaike vertelt ook waarom het gezond is en wat het daadwerkelijk met je doet. Dit heeft mij heel erg geholpen want het doel wordt tastbaarder waardoor het beter te behalen is en je beter weet waar je het precies voor doet waardoor de motivatie hoog blijft. 

Ze heeft me goed begeleid in kleine haalbare stappen waardoor het overzichtelijk was en het niet in een keer als een soort tsunami over je heen kwam. Door het op te breken en elke week iets toe te voegen werd het makkelijker om de doelen te behalen en voelde het niet als een inbreuk op je leven. Door persoonlijke opdrachten en evaluaties werd ik er met mijn hoofd goed bijgehouden en verloor ik de motivatie niet. Ik ben nu 6 maanden geleden gestart bij Maaike en nog steeds pas ik de dingen toe die ik van haar geleerd heb. Maaike zelf is een hele lieve vrouw met erg veel geduld en sympathie die goed naar je luistert en niet zomaar vanuit het boekje je dingen opdraagt. Ze denkt met je mee, zoekt wat je nodig hebt om echt in beweging te komen want uiteindelijk moet je het natuurlijk zelf doen maar haar hulp is daarin is voor mij echt heel belangrijk geweest. Zelf was me dit denk ik niet gelukt. Dit maakt het erg prettig om met haar een traject aan te gaan en het voelt als een veilige omgeving waar je je hoogtepunten kan delen maar ook zeker de dingen waar je minder trots op bent. Zeker een aanrader .

 J. (20 jaar)

Ik wil je trouwens heel erg bedanken dat je me helpt, ik heb er super veel aan en door jou denk ik steeds meer over me gezondheid❤️

E. (65 jaar)

Wat heeft het traject met Maaike Wierda mij gebracht?

- ben bewuster met gezond eten bezig

- ben afgevallen in gewicht en heb geleerd meer eiwit en groente te eten.

- etiketten op verpakkingen te lezen en hoe die te "begrijpen".

- benamingen voor suikers herkennen.

- bakken in olijfolie ipv. zonnebloemolie.

- dat ik meer kan eten dan ik dacht.


Wat pas ik nog steeds toe?:

- eigenlijk alle kennis die ik tot me heb genomen.

- alle punten hierboven genoemd.


Over de begeleiding:

- Maaike heeft een open uitnodigende houding en stelt daartoe goede vragen.

- voelde mij gezien en gehoord, voelde mij op mijn gemak.

- zal Maaike zeker aanbevelen bij kennissen.

- fijn om na de zomer nog contact te hebben.(stok achter de deur).

Nogmaals heel hartelijk bedankt!

© Maaike Wierda 2021 www.leefstijlpraktijkwaterland.nl